eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Nem spórolható meg a Puskás Stadion felújítása"

A következő évtizedek pályázatai érdekében is elkerülhetetlen a Puskás Ferenc Stadion átalakítása - mondta az InfoRádióban a Wallis Ingatlan Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Budapest Sportaréna újjáépítésének miniszteri biztosa.

Fürjes Balázs kijelentette: a magyar-horvát pályázat sikertelenségében biztosan szerepet játszott az, hogy sem Magyarország, sem Horvátország nem tudott egyetlenegy olyan stadiont sem felmutatni, amely megfelelne az UEFA követelményeinek.

Ígéretekben kellett volna bíznia az UEFÁ-nak, igaz azonban az is, hogy a lengyelek és az ukránok sem állnak jobban ebben a kérdésben - tette hozzá a Wallis Ingatlan Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Fürjes Balázs szerint nem volt kidobott pénz a pályázatra költött összeg, a költségvetést ráadásul viszonylag szerény kiadás terhelte. Ezen kívül a kandidálás felhívta a figyelmet az országra.

Átgondoltak sok kérdést, született rengeteg terv, amelyeknek egy része Eb nélkül is megvalósulhat. Nyilván elemezni kell a tanulságokat - húzta alá a szakember.

Fürjes Balázs úgy véli, hogy egy sikeres Eb-rendezés nagyban segíthette volna a 2020-as olimpia elnyerését is, hiszen utóbbiról 2013-ban határoznak.

A Wallis Ingatlan Zrt. vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: az esetleges olimpiai kandidálás szempontjából is szükség van legalább a Puskás Ferenc Stadion, az ország nemzeti stadionjának felújítására.

"Nem hiszem, hogy megspórolható lenne ez a munka" - fogalmazott a szakember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×