eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tarolt a Barcelona

Lehet, hogy Ronaldinho az elmúlt fél évben több kritikát kapott, mint egész eddigi pályafutása során, de játékostársak szerint még mindig ő a legjobb.

Világszerte 43 ezer profi futballista szavazta meg a földkerekség legjobb játékosát, legjobb fiatal játékosát, s az Év csapatát. Tarolt a Barcelona.

Akárcsak a futballista-szakszervezetek világszövetségének első ankétján 2005-ben, újra Ronaldinho lett a világ legjobb játékosa. A sorozata fantasztikus: ahogy a szövetségi kapitányok és a válogatottak csapatkapitányai, immár a játékostársak is két egymást követő évben őt választották a non plus ultrának.

A Barcelona tarolt a szavazáson, ugyanis Wayne Rooney örökébe Lionel Messi lépett, kiérdemelve az év legjobb fiatal játékosának járó díjat.

Ezzel még nem volt vége a Bajnokok Ligáját védő katalánok sikereinek: Samuel Eto'o életműdíjat kapott, elismerve következetes és bátor kiállását a futballt is sújtó rasszizmus elleni harcban, valamint nagyszerű teljesítményét a 2005-2006-os idényben.

Ugyancsak a Barcelona kapta meg a sportszerűségi díjat, a Players for Peace-t: a FIFPro elismerését fejezte ki amiatt, hogy a világ egyik legnépszerűbb, legeredményesebb - és a hirdetők piacán nyilvánvalóan egyik legkeresettebb - klubja nem a profitszerzésre törekszik, hanem a Uniceffel szerződést kötve a nélkülöző gyermekeket kívánja segíteni.

A szavazók megválasztották az Év csapatát is, ebbe a világbajnoki döntő hét szereplője, az olasz Buffon, Cannavaro, Zambrotta és Pirlo, valamint a francia Thuram, Zidane és Henry mellé Ronaldinho, Eto'o, illetve az angol Terry és a brazil Kaká került be.

A FIFPro honlapján ismét voksolhattak a szurkolók a legnépszerűbb fiatal játékosra. A díjat, akárcsak 2005-ben, ismét a Manchester United portugál játékosa, Cristiano Ronaldo kapta meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×