eur:
389.3
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Péntek délután döntenek Schmitt Pálról

Schmitt Pál elnök visszahívása lesz az egyetlen napirendi pont a Magyar Olimpiai Bizottság péntek délutáni rendkívüli közgyűlésén. A tanácskozás összehívását a tagok egyharmada kezdeményezte. A szervezet vezetőjét kisebb-nagyobb intenzitással azóta támadják, hogy 2003-ban megválasztották a Fidesz alelnökének.

Schmitt Pál eltávolítására a nyár első felében indult mozgalom. Júliusban bejelentették, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság tagjainak csaknem kétharmada aláírta azt az indítványt, amely szerint a szervezet elnöke és főtitkára nem lehetne országos párt elnöke, alelnöke.

A Schmitt Pált támadók kiemelték, hogy a korábbinál jóval kevesebb pénzből gazdálkodhat a MOB, amely politikai csatározások színtere lett. Azt is kifogásolták, hogy az elnök brüsszeli teendői miatt igen kevés időt tölt itthon.

Schmitt Pál erre úgy reagált, hogy akik bírálják, azok is éppen politikai megfontolásból szervezkednek ellene.

Augusztus 7-én, a MOB rendkívüli elnökségi ülésén a tagok a hivatalos tájékoztatás szerint abban állapodtak meg, hogy Schmitt Pál a decemberi rendes közgyűlésig hozhatja meg végső döntését saját szerepvállalásáról.

Sinka László elnökségi tag, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkáraegy nappal a rendkívüli kögyűlés előtt az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy az elnökségi ülésen Schmitt Pál már lemondott posztjáról és csak azután gondolta meg magát, hogy a megegyezés részleteit az egyik tag a tanácskozás után azonnal kiszivárogtatta.

Az elmúlt időszakban ugyanakkor számos olimpiai bajnok sportoló tudatta, hogy a jelenlegi elnököt támogatja.

Schmitt Pál október 14-re kezdeményezte a soron kívüli közgyűlést, jelezve, hogy az ő szerepének megvitatása mellett azok is méressék meg magukat, akik a tagság egységének megbontását, a jelenlegi káoszt előidézték.

A rendkívüli közgyűlést azonban már péntekre össze kellett hívni a tagok egyharmadának kezdeményezésére.

Schmitt Pál a volt MOB-főtitkár, Aján Tamás mellett tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Ha távoznia kell a magyar bizottság éléről, akkor utódja minden bizonnyal a Gyárfás Tamás, Hegedűs Csaba, Császári Attila hármasból kerül ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×