eur:
388.69
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Visszavette a vezetést az Újpest

Az Újpest 5-2-re győzött a Győr otthonában a labdarúgó NB I 29. körében. A lila-fehérek sikerükkel visszavették a vezetést a tabellán. Az aranyérem sorsa a záró fordulóban dől el.

A fővárosiak már a hatodik percben megszerezték a vezetést Tisza Tibor góljával, majd fél órával később Rajczi Péter is eredményes volt. Vincze Ottó gyorsan szépített, így csak egygólos újpesti vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok (1-2).

A második félidőben a fiatal Szabó Zsolt egyenlített, de a győriek nem sokáig örülhettek, két perccel később Tóth Norbert egy elrontott büntető után a kipattanót a kapuba vágta.

Érezhetően veszélyesebben támadott az Újpest, a Győr védői hibát hibára halmoztak, így nem okozott meglepetést, hogy Lucas Cariati és Vaskó Tamás góljával a vendégcsapat növelte előnyét.

A hosszabbításban Cariati alattomos szabálytalansága és piros lapja bizonyította, hogy a bajnokesélyesnél komoly fegyelmezési problémák vannak.

Az Újpest játékosai ebben a szezonban 12 (!) piros lapot gyűjtöttek (összehasonlításképpen: az MTK futballistái már bő két éve nem kaptak piros lapot!), de mindez nem zavarhatja különösebben Mészöly Géza vezetőedző gárdáját, hiszen a fővárosi lila-fehér együttes bajnok lesz, ha jövő vasárnap legyőzi a bronzéremért küzdő Fehérvár csapatát a Megyeri úti stadionban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×