Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Palya Bea gátlástalanul kísérletezett - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Letűnt táncdalfesztiválok ismert dalait énekelte saját stílusában lemezre Palya Bea, korunk egyik legtehetségesebb előadóművésze. A most megjelent, Én leszek a játékszered című CD-ről az énekesnő elmondta: gátlástalanul kísérletezett, játszadozott a dalokkal.

"A régi idők dalainak ötlete a tavaly őszi táncdalfesztivál-koncerten jött elő bennem. Énekeltem a dalok első sorait taxiban, barátoknak, családi összejöveteleken, és mindenki azonnal továbbénekelte, a szüleimet különösen szép volt látni, amint felvillantak egy-egy dal hallatán" - idézte Palya Bea szavait a lemez előtörténetéről az MTI-nek a Sony Music Hungary.

Az énekesnő szerint ez a dalkincs városi népzene: közösen énekelhető, ismert dalok, mégis mindenki a maga történetét hallja bele. Mint kifejtette, ő is gátlástalanul kísérletezett, játszadozott a dalokkal, megnézte, hogyan is vonatkoznak rá, miként tudja megtölteni őket "éntartalommal".

Az albumra került dalok véglegesítésében Gryllus Samu zeneszerző dolgozott együtt Palya Beával, a lemezen közreműködött Szokolay Dongó Balázs (szaxofon, kaval, furulya, duda), Dés András (etnikus ütőhangszerek), Bolya Mátyás (koboz, citera), Barvich Iván (kaval, kontratambura), Tömösközi László (klasszikus ütőhangszerek), Rohmann Ditta (cselló), Mazura János (tuba), Barcza Horváth József (nagybőgő), Bizják Gábor (szárnykürt), a Honvéd Férfikar, Szalai Péter (tabla), Orczy Géza (tapan), Mester László (brácsa, hegedű), Fekete-Kovács Kornél (trombita) és Lamm Dávid (gitár).

"A hangzás legtöbbször népzenei világokat idéz, de sok más zenei hatás is ért minket, ez is hallható az anyagon. Olyan régi dalok szerepelnek az albumon, mint például az Add már Uram az esőt, a Megáll az idő, a Késő bánat, a Most már utánam a vízözön, vagy a Nem akarok mindenáron férjhez menni" - mondta Palya Bea, aki március 23-án a Művészetek Palotájában mutatja be a lemezt a közönségnek.