eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin

Amerikában az Avatar arat

Ötödik hete vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát az Avatar című sci-fi, amely a hét végén elnyerte a legjobb film Arany Glóbusz-díját is.

A filmet forgalmazó 20th Century Fox vasárnapi értékelése szerint James Cameron 3D-s technikát megújító produkciójára a hét végén ismét több mint 40 millió dollárért (7,7 milliárd forint) váltottak jegyet az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban, s ezzel a hazai piacon már 491,8 millió dollárra (92 milliárd forint) növelte bevételeit.

"A Titanic hajó volt. Az Avatar űrhajó" - reagált Chris Aronson, a stúdió elnökhelyettese a film égbe szökő sikereire.

Cameron nyolc éve a Titaniccal repült a mindenkori boxoffice-lista csúcsára, amikor a romantikus katasztrófafilm világszerte 1,8 milliárd dolláros (335 milliárd forint) bevételt hozott a stúdiónak. Az Avatar a bemutatása óta eltelt pár hét alatt már az 1,6 milliárdos (298 milliárd forint) jegyeladásnál jár. Igaz, közben a jegyárak is fölmentek, és a 3D-s vetítésekre még borsosabbak a belépők.

A Pandora bolygón játszódó ökosci-fi a mindenkori amerikai kasszasikerlistán is "belátható távolságra" közelítette meg a 601 millió dollárral első helyen álló Titanicot - jelezte Aronson.

A hétvégi box-office második helyét Denzel Washington Éli könyve című akciófilmje foglalta el 31,6 milliós (5,9 milliárd forint) jegyeladással. A keresztény témájú apokalipszis-thrillerre főleg a fiatal férfi nézők ültek be a forgalmazói statisztikák szerint.

Peter Jackson Komfortos mennyország című kísértetdrámája 17,1 milliós (3,2 milliárd forint) bevétellel a harmadik helyen végzett. Az Alvin és a mókusok 2. negyedikként került a listára 11,5 millió dollárral (2,1 milliárd forint), az ötödik pedig Guy Ritchie Sherlock Holmes című akciófilmje lett 9,8 millióval (1,8 milliárd forint).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×