eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
A Spotify egyik vezetője is a stockholmi merénylet áldozata

A Spotify egyik vezetője is a stockholmi merénylet áldozata

Két svéd, egy belga és egy brit halálos áldozata van a pénteken történt stockholmi teherautós merényletnek. Újabb részletek derültek ki az üzbég merénylő tettéről.

Pénteken, lopott teherautóval egy üzletekkel szegélyezett stockholmi sétálóutca járókelői közé hajtott az üzbég merénylő. Négy embert halálra gázolt, tizenötöt megsebesített, majd a teherautóval egy üzlet kirakatába rohant.

A merénylő az Iszlám Állam támogatója volt, és

tettét motiválta, hogy nem kapott letelepedési engedélyt

Svédországban. Az üzbég férfit őrizetbe vették.

Az illetékes stockholmi hatóságok lassan szivárogtatják ki a bűntett részleteit, de immár tudható, hogy a két svéd halálos áldozat egyike egy iskolából hazafelé tartó, tizenegy éves kislány volt. Meghalt egy belga nő is, aki turistaként látogatott Stockholmba. 

Vasárnap hozták nyilvánosságra a negyedik áldozat nevét: a 41 éves Chris Bevington Svédországban a Spotify zenei szolgáltató vezető beosztottja volt, egy svéd ügyvédnőt vett feleségül.

A súlyos sebesültek között van egy 83 éves román koldus asszony. 

Új hír az is, hogy a 39 éves üzbég bevándorló letelepedési kérelmét ISIS-kapcsolatai miatt már decemberben elutasították, erről hivatalos értesítést kapott, amelynek értelmében négy héten belül el kellett volna hagynia Svédországot. De Rahmat Akilov a felszólításnak nem tett eleget. A hatóságok próbálták felderíteni a hollétét, de aktái egyik hivataltól a másikhoz vándoroltak, így az ügy elhúzódott.

Akilov Facebook-üzeneteiből kiderül, hogy

Svédországtól a meggazdagodását remélte,

a migrációt kihasználva eljutott Stockholmig, de csak azbesztveszélyes épületek bontásánál kapott munkát, így sanyarú körülmények között élt, s még a keresete egy részét is hazaküldte családjának Üzbegisztánba.

A svéd hatóságok szerint háromezer kiutasított migráns jár-kel Stockholmban. A hétvégén Stefan Lövfen miniszterelnök felháborodva jelentette ki, hogy ennek a lehetetlen állapotnak véget kell vetni, a tömeges bevándorlást pedig le kell állítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×