eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A viharokhoz hasonló károkkal jár a tanárok sztrájkja Mexikóban

Légi úton látja el élelmiszerrel a mexikói kormány a sztrájkoló tanárok által elszigetelt Oaxaca tagállamot; a közép-amerikai ország déli részében lévő, elszegényedett területre csütörtökön indítják a hadsereg egy repülőgépén az első segélyszállítmányt.

A kormány oktatásügyi reformja ellen tiltakozó tanárok napok óta fontos országutakat tartanak lezárva a térségben.

José Antonio Meade szociális fejlesztési miniszter bejelentette: légi úton kukoricát, babot és tejport fognak szállítani azokba a térségekbe, ahol élelmiszerhiány lépett fel a közelmúltban.

"Nem engedhetjük meg, hogy a viszályokat a legszegényebbek kárára rendezzük" - tette hozzá a szociális tárca vezetője.

A tanári szakszervezet által mozgósított tüntetők az ellen tiltakoztak az Oaxaca szövetségi államban lévő Nochixtlán város mellett, hogy a reform részeként a kormány kötelezővé teszi a tanárok értékelését, valamint hogy június közepén őrizetbe vették Rubén Núnezt, a CNTE szakszervezet vezetőjét egyebek között pénzmosás és korrupció gyanújával. A tiltakozók egy csoportja lezárt egy országutat a fővárostól, Mexikóvárostól 260 kilométerrel délre található Nochixtlán mellett, a CNTE pedig a kormány elleni lázadásra szólított fel. A tanárok és a rendőrség összecsapásaiban több ember meghalt, és meghaladja a százat a sebesültek száma.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×