eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Lovas Istvánt kitiltották az Európai Parlamentből

Lovas Istvánt, a Magyar Nemzet volt brüsszeli tudósítóját kitiltották az Európai Parlament (EP) épületéből - erősítette meg szerdán a magyar médiában megjelent hírt az MTI érdeklődésére Marjory Van Den Broeke, az EP sajtóosztályának vezetője.

Lovas István legközelebb jövő év március 15-én léphet be az Európai Parlament épületébe.

Francesca Ratti, a parlament főtitkárhelyettese azért intézkedett így, mert a magyar újságíró egy vödör művért akart adni Sophie in 't Veld holland liberális EP-képviselőnek, hogy felhívja a figyelmet a palesztin-izraeli konfliktus palesztin gyerekáldozataira. A vödröt kamerák kereszttüzében szerette volna átadni - írta több hírportál.

Marjory Van Den Broeke az MTI érdeklődésére azzal indokolta a kitiltást, hogy Lovas István saját közlése szerint sajtóakkreditációjának felhasználásával, de nem újságírói céllal akart belépni az EP területére, és "elfogadhatatlan módon aktivistaként kívánt fellépni".

Lovas a Facebook-oldalán úgy reagált a hírre, hogy legjobb lenne, ha örökre kitiltanák, nem akar belépni abba "a gyáva szolgákkal teli épületbe", ahol a képviselők Oroszország elleni szankciók után "epedeznek", de hallani sem akarnak Izrael elleni büntetőintézkedésekről.

A vödörnyi művért az újságíró kitiltásától függetlenül át akarja adni, legfeljebb az EP épületén kívül. Mint írta, most már Guy Verhofstadt liberális frakcióvezetőnek és volt belga miniszterelnöknek is szeretne adni egy vödörrel, az őt kitiltó főtitkárhelyettes pedig egy pohárnyi vörös folyadékot fog kapni.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×