Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lovas Istvánt kitiltották az Európai Parlamentből

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lovas Istvánt, a Magyar Nemzet volt brüsszeli tudósítóját kitiltották az Európai Parlament (EP) épületéből - erősítette meg szerdán a magyar médiában megjelent hírt az MTI érdeklődésére Marjory Van Den Broeke, az EP sajtóosztályának vezetője.

Lovas István legközelebb jövő év március 15-én léphet be az Európai Parlament épületébe.

Francesca Ratti, a parlament főtitkárhelyettese azért intézkedett így, mert a magyar újságíró egy vödör művért akart adni Sophie in 't Veld holland liberális EP-képviselőnek, hogy felhívja a figyelmet a palesztin-izraeli konfliktus palesztin gyerekáldozataira. A vödröt kamerák kereszttüzében szerette volna átadni - írta több hírportál.

Marjory Van Den Broeke az MTI érdeklődésére azzal indokolta a kitiltást, hogy Lovas István saját közlése szerint sajtóakkreditációjának felhasználásával, de nem újságírói céllal akart belépni az EP területére, és "elfogadhatatlan módon aktivistaként kívánt fellépni".

Lovas a Facebook-oldalán úgy reagált a hírre, hogy legjobb lenne, ha örökre kitiltanák, nem akar belépni abba "a gyáva szolgákkal teli épületbe", ahol a képviselők Oroszország elleni szankciók után "epedeznek", de hallani sem akarnak Izrael elleni büntetőintézkedésekről.

A vödörnyi művért az újságíró kitiltásától függetlenül át akarja adni, legfeljebb az EP épületén kívül. Mint írta, most már Guy Verhofstadt liberális frakcióvezetőnek és volt belga miniszterelnöknek is szeretne adni egy vödörrel, az őt kitiltó főtitkárhelyettes pedig egy pohárnyi vörös folyadékot fog kapni.