eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin

Mexikóban meggyilkoltak egy polgármestert

Ismeretlen fegyveresek meggyilkoltak vasárnap egy polgármestert a mexikói Tamaulipas szövetségi államban, ahol a múlt héten egy klán emberei 72 illegális bevándorlóval végeztek - közölte a kormány.

A tájékoztatás szerint Marco Antonio Leal Garcia, Hidalgo város elöljárója a második polgármester, akivel a az elmúlt két hétben végeztek a térségben, a Zetas és a Golf nevű drogkartell háborújának színterén.

A Golfból kivált maffiózók bűnszövetkezete, a Zetas emberhiánnyal küzd, ezért megpróbálja rávenni a Mexikón keresztül az Egyesült Államokba tartó illegális bevándorlókat, hogy álljanak be közéjük. Egy túlélő elmondása szerint fejenként kétezer dollárt ajánlottak fel például annak az 58 férfinak és 14 nőnek is, akik a múlt héten életükkel fizettek az elutasító válaszért.

Felipe Calderón mexikói elnök vasárnap élesen elítélte a merényletet, amelyben megsebesült a polgármester lánya is. Hangoztatta, hogy ez a gyáva bűncselekmény is, mint a többi, megerősíti a kormányt abban, hogy folytassa küzdelmét a bűnbandák ellen.

Részletek nem ismeretesek a gyilkosságról, de Calderónnak a bűnbandákra tett utalása alapján lehetséges, hogy a drogkartellek állhatnak annak hátterében. A helyi sajtó beszámolója szerint a polgármesterrel a farmján végeztek.

A 25 ezer lakosú Hidalgo városa a szövetségi állam délnyugati részén fekszik.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×