eur:
388.95
usd:
361.93
bux:
68695.51
2024. május 8. szerda Mihály

Alkotmányos reformcsomag készül Törökországban

Törökországban várhatóan március végére terjeszti a parlament elé alkotmányos reformcsomagját a parlament.

A tervezet a bíróság intézményére és a politikai pártok működésére vonatkozó alkotmányos rendelkezésekre összpontosít. Recep Tayyip Erdogan kormányfő az alkotmányos reformról szóló népszavazás kiírását is kilátásba helyezte arra az esetre, ha az elképzelés nem kap elegendő támogatást az ellenzéktől. Az alkotmány módosításához kétharmados parlamenti többségre van szükség, de a kormánynak nincs elegendő támogatottsága a törvényhozásban.

Törökország uniós integrációjának egyik feltétele az alkotmány átalakítása. A korábbi kormányok alkotmánymódosítási kísérletei rendre megbuktak az ellenzéki támogatás híján.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Furcsán viselkedik a forint

Furcsán viselkedik a forint

A tegnap délutáni dollárerősödés ellenére továbbra sem beszélhetünk fordulatról a forint piacán, a dollárral szemben ugyan távolodik a jegyzés a kulcsfontosságú 360-as szinttől, az euróval szemben azonban továbbra is több mint kéthavi csúcsának közelében mozog a magyar deviza szerdán is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×