eur:
389.4
usd:
363.38
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Ez csak az RMDSZ kétségbeesett reakciója"

Tőkés László kampányfőnöke szerint az RMDSZ kétségbeesett reakciója, hogy Orbán Viktort támadják azért, mert Tőkés László püspököt támogatja az európai parlamenti választásokon.

Szilágyi Zsolt emlékeztetett arra: nemrég az MSZP és az SZDSZ politikusai is kinyilvánították, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség listáját támogatják.

Szerinte Tőkés László esélyes arra, hogy bejusson az Európai Parlamentbe az RMDSZ pedig nem, ezért a kampányfőnök szerint nem igaz, hogy képviselet nélkül marad az erdélyi magyarság.

Tőkés László az egyetlen egyéni jelölt, aki már összegyűjtötte a 100 ezer támogató aláírást, Ez a szavazatok 2,8 százalékát jelenti számára, amellyel már mandátumhoz jutna.

Az RMDSZ azonban a közvélemény-kutatási adatok szerint hónapok óta 3 százalékon áll, azaz nem jutna be az Európai Parlamentbe. Szilágyi Zsolt szerint ez az eredmény készteti a kétségbeesett reakciókra a párt vezetőit. Ennek köszönhető az is, hogy jelöltjeik közé várják a református püspököt, annak ellenére, hogy ígéreteik betartására nem adnak garanciát.

Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke kedden jelentette ki: pártjuk elvárja, hogy a magyar politikusok ne avatkozzanak be az erdélyi magyarság képviseletébe, "ahogy mi sem avatkoztunk be, valahányszor Magyarországra látogattunk, a magyar belügyekbe".

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×