eur:
389.63
usd:
364.89
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Magyarics: a politikusoknak vissza kell táncolniuk középre

A Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa úgy véli: Hillary Clintonnak a legjobbak az esélyei az elnökjelöltség megszerzésére a demokrata pártban. Bár még 15 hónap van hátra az amerikai választásokig, az ő jelöltsége bizonyosnak látszik. Az ellenkező oldalon viszont nagyon kiélezett a küzdelem.

Magyarics Tamás az InfoRádióban azt mondta: még soha nem választottak meg olyan elnököt, aki iránt akkora volt az ellenszenv, mint jelenleg Hillary Clinton iránt.

Az emberek 48 százaléka elutasítja az exelnök feleségét, mert annak ellenére, hogy republikánus családból származik, a politikus az amerikaiak szemében szélsőbaloldali nézeteket képvisel.

Mint azt Magyarics Tamás elmondta: Hillary Clinton a Watergate-botrány idején tűnt fel ügyvédbojtárként, később pedig olyan ügyeket karolt fel, mint a feminizmus.

Ezért az Egyesült Államokban radikális liberálisként van elkönyvelve, aki a nagy, gondoskodó állam híve, a tagállamok jogainak csorbítója, és aki olyan ügyeket karol fel, amelyek balra állnak a fősodortól.

Nem ennyire egyértelmű a republikánus jelöltek közül Rudolf Giuliani volt New York-i polgármester győzelme, ezen az oldalon ugyanis szorosabb a küzdelem.

Egy felmérés szerint az emberek inkább Giuliani és John McCain keverékét látnák szívesen az elnöki székben.

Jelenleg azonban mindkét táborban az elnökjelöltségre pályázó politikusok feladata, hogy saját pártjukat megnyerjék.

Ezért a republikánusoknak jobbra, a demokratáknak balra kell húzniuk, miközben a szavazók középen vannak.

Jövő szeptemberben, a hivatalos elnökválasztási kampány kezdetekor ezért a jelölteknek vissza kell majd táncolniuk középre - fogalmazott Magyarics Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×