eur:
389.19
usd:
361.62
bux:
68615.86
2024. május 7. kedd Gizella

"Remélem, hogy a rossz hozzáállású elvtársak változtatnak"

A kínai pilóták egytizede beszél csak a nemzetközi követelményeknek megfelelően angolul - dorgálta meg a kínai légügyi hatóság az érintetteket és felszólította őket: változtassanak hozzáállásukon és menjenek tanfolyamokra.

Kínában több, mint 8000 pilóta dolgozik, de közülük csak 650 ment át az angol nyelvvizsgán. Hiába élnek a világ egyik legnépesebb országában - amely kulturálisan részben még mindig távolságot tart a külfölddel szemben -, munkájukhoz meg kell tanulniuk egy fontos idegen nyelvet.

Az ország légügyi hatósága most a kommunista párt stílusát idéző modorban felszólította őket, hogy vegyék komolyabban a tanulmányaikat.

"Remélem, hogy azok az elvtársak, akiknek rossz a hozzáállása, változtatnak rajta és kihasználják a nyelvtanulásra kínálkozó lehetőségeket" - mondta Li Csian légügyi államtitkár. Az illetékes hozzátette, hogy az angol nyelv elsajátítása a felelős magatartás része.

Kínában dinamikusabban fejlődik a légiközlekedés, azonban még a hatóságok is elismerik, hogy a szolgáltatás minősége, a képzés és a technikai eszközök színvonala is hagy kívánnivalót maga mögött.

A kínai pilóták nagy része korábban a légierőnél szolgált és vagy alig, vagy egyáltalán nem beszél angolul. Egyes légitársaságok most úgy próbálnak változtatni a helyzeten, hogy külföldre küldik őket tanulni.

Kína számára fontos, hogy a légiközlekedés ne váljon külföldi kritikák célpontjává, különösen amiatt, hogy egy év múlva rendezik a pekingi olimpiát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×