eur:
388.61
usd:
360.86
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Egyre nagyobb a fejfájás Harry herceg miatt Londonban

A brit katonai vezetés értekezleten foglalkozik azzal, hogy a trónörökös Károly herceg másodszülött fiát, Harry herceget, aki katonatiszt, esetleg mégsem kellene Irakba vezényelni a kockázatok miatt.

A 22 éves Harry herceg a tervek szerint májusban érkezik az ázsiai államba, hogy egy páncélozott járművekkel felszerelt, 12 fős egység parancsnokaként szolgáljon az iráni határ mentén.

A tiszti akadémiát végzett herceg maga kérte, hogy vezényeljék a frontra. Különböző iraki csoportok már jelezték: Harry hadnagyot különleges célpontnak tekintik, és vagy megölik vagy elrabolják.

A brit vezérkar most arról kezd megbeszéléseket, hogy Harry egységét, a Blues and Royals ezredet, teljes egészében otthon tartják. Így az ifjú katonatiszt nem érezné úgy, hogy kivételeznek vele.

Múlt héten egy robbanószerkezet négy brit katonát ölt meg, közöttük az oxfordi egyetemen végzett, fiatal Joanna Dyer alhadnagynőt, aki Harry bátyjának, Vilmos hercegnek a társaságához tartozott.

A négy katona egy Warrior típusú páncélkocsiban végzett őrszolgálatot. Ez a jármű biztonságosabb, mint a Scimitar típus, amelyet Harry hadnagy vezényel majd a felderítéseken.

A brit hadvezetés nehezen garantálhatá Harry biztonságát, amikor az ellenfél oly fondorlatos, hogy múlt héten bombát csempészett az iraki parlament erősen őrzött üléstermébe.

Előfordulhat, hogy ugyanígy bejuttat egy öngyilkos merénylőt a királyi herceg ezredének tiszti étkezdéjébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 07:24
×
×
×
×