eur:
390.77
usd:
365.03
bux:
68203.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Amiért a Vajdasági Magyar Szövetség nem köt választási szövetséget

A Vajdasági Magyar Szövetség azért nem köt választási szövetséget a többi délvidéki magyar párttal, mert a tömörülés szerint azok nem növelnék választási esélyüket. A VMSZ közleményében hat pontban foglalta össze, miért indul egyedül, és nem fog össze a többi vajdasági magyar párttal a januári választások előtt.

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége és a Magyar Polgári Szövetség kedden levéllel fordult a Vajdasági Magyar Szövetség vezetőjéhez, amelyben arra kérik Kasza Józsefet, hogy a szervezetek állapodjanak meg egy magyar választási koalíció létrehozásában.

A VMSZ szerdai közleményében azonban arról ír, hogy a délvidéki magyarság parlamenti jelenléte akkor sem forog kockán, ha a VMSZ egyedül indul a választásokon, mert a párt mindenképpen átlépi a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt, hiszen élvezi a vajdasági magyarság nagytöbbségének bizalmát.

Kommünikéjük szerint a szövetség mindig híve volt a pártok közötti együttműködésnek, de jelenleg egyik partner sem rendelkezik olyan politikai súllyal, amely növelné a választási esélyüket.

Szerintük a vajdasági magyar szervezetek közül egyedül a VMSZ rendelkezik olyan felkészült szakemberekkel és politikusokkal, akik a köztársasági parlamentben eredményesen képviselik a magyarság érdekeit. A többi párt az elmúlt időszakban vagy szalonképtelenné, vagy súlytalanná vált, vagy nem is tekinthető pártnak - áll az VMSZ közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×