eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megemlékezés Hirosimában

Az atomfegyverek megsemmisítését szorgalmazta Hirosima polgármestere az első atomtámadás 61. évfordulóján. Koidzumi Dzsunicsiro kormányfő hangsúlyozta: ragaszkodik az ország békepárti alkotmányához és atomfegyvermentes politikájához.

Japánban helyi idő szerint 8 óra 15 perckor megszólalt a harang, jelezve azt az időpontot, amikor az amerikai Enola Gay 1945. augusztus 6-án ledobta Hirosimára az atombombát. A mintegy 45 ezer túlélő hirosimai lakosok, látogatók és a világ minden részéből érkezett hivatalos személyek egy perces némasággal emlékeztek meg az első atomtámadás áldozatairól.

Becslések szerint 140 ezren haltak meg az atomtámadás után. Három nappal később egy másik amerikai harci gép plutóniumbombát dobott le Nagaszakira, ahol 80 ezren haltak meg. A támadás évfordulójáról szerdán emlékeznek meg.

Japán 1945. augusztus 15-én adta meg magát, és ezzel véget ért a második világháború.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×