eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Már 64 áldozata van a szombati tragédiának

Lengyelországban két újabb holttestet találtak a Hozsuv-i csarnok romjai alatt. A helyi hatóságok közölték: a hivatalos adatok szerint ezzel 64-re emelkedett a szombati tragédia halálos áldozatainak száma.

A dél-lengyelországi városban továbbra is keresnek egy magyar állampolgárt, egy belga cég képviseletében vett részt a Hozsuvi városi sportgalamb-kiállításon.

A TV2 úgy tudja: egy másik magyart is eltűntként tartanak nyilván, de ő nem magyar állampolgár. Az azonosított halálos áldozatok között 8 külföldi: két német, két cseh, két szlovák, egy belga és egy holland állampolgár van.

A Katowicével egybeépült Hozsuv kiállítási csarnokában több mint 500-an voltak, amikor szombat délután beszakadt a teteje, valószínűleg a hó súlya miatt. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, Lech Kaczynski lengyel államfő pedig háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×