eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Oszkó: az ország finanszírozása megoldott

Javított a kormány az idei GDP előrejelzésén, a korábbi 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékos csökkenést vár, és továbbra is azzal számol, hogy tartható a tavalyi 3,9 százalékos és az idei 3,8 százalékos eredményszemléletű, GDP arányos államháztartási hiánycél - ismertette Oszkó Péter pénzügyminiszter az IMF delegációjával közösen tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

A korábbinál kisebb visszaesés nem a belső fogyasztás, hanem az export vártnál nagyobb élénkülésének köszönhető - mondta. Hozzátette: a hiánycél teljesítéséhez továbbra is szigorú fiskális politikára és a tartalékok minél teljesebb megtartására van szükség.

A pénzügyminiszter bejelentette azt is, hogy további részletet az IMF és az EB által 2008 októberében nyújtott 20 milliárd eurós hitelkeretből nem hív le a kormány, mivel az ország piaci finanszírozása megoldott. A szakmai együttműködésre azonban véleménye szerint továbbra is szükség van a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel, így ennek fenntartását a következő kormánynak is javasolja.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×