eur:
388.59
usd:
360.92
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

54 milliós bírság mell- és potencianövelő tabletták miatt

Potencia- és mellnövekedést ígérő megtévesztő reklámok miatt három vállalkozásra összesen 54 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal. A három társaság a fogyasztókat megtévesztő módon hirdetéseiben azt sugallta, hogy az általuk forgalmazott étrend-kiegészítő termékeknek gyógyhatásuk van.

Három céget marasztalt el a Gazdasági Versenyhivatal, amiért a fogyasztókat megtévesztő módon kínáltak fogyasztó-, potencianövelő és mellnövesztő tablettákat - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Mihálovits András közölte: a megtévesztő reklámokkal a cégek sérülékeny és kiszolgáltatott fogyasztókat céloztak meg, ráadásul "bizalmi jellegű" terméket hirdettek, hiszen gyógyhatású készítményként állították be azokat.

Ezeket a momentumokat súlyosbító körülményként vette figyelembe a GVH, ezért a három társaságokra a lehető legsúlyosabb bírságot szabta ki, összesen 54 millió forint értékben - tette hozzá.

Volt olyan cég - mondta a GVH szóvivője -, amelyet, miután elmarasztalták és hirdetései helyreigazítására kötelezték, átvett a külföldi anyavállalat, ez pedig folytatta a megtévesztésre alkalmas tevékenységet.

Előfordul az is - fűzte hozzá Mihálovits András -, hogy egy cég a büntetés után nevet változtat, keres egy másik "csodaszert", és azzal folytatja üzelmeiket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×