eur:
388.59
usd:
360.92
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Az indiaiak a leglógósabbak, a magyarok becsületesek

A németek eddig főleg a szorgalmukról voltak híresek, azonban a Münchenben működő Gévá társadalomtudományi intézet most közétett felmérése alaposan kétségbe vonja mindezt. A németek ugyanis cseppet sem rettennek vissza a munkahelyi lógástól.

A Gévá nemzetközi adatokat tartalmazó felmérése szerint a németek évente átlag csaknem két napot lógnak munkahelyükről.

Elsősorban gyengélkedésre hivatkozva sikerül ilyen módon meghosszabbítani évi szabadságukat, de gyakori eset az is, hogy kiküldetésről csak egynapos késéssel térnek vissza munkájukba.

A Gévá intézet felsorolásában élen járnak az indiaiak, akik átlagosan minden évben bő nyolc és fél napot tudnak ellógni, őket viszont a svédek követik, akik olyan találékonyak, hogy évente hét és fél napot tudnak tényleges betegség nélkül otthon tölteni.

De az amerikaiak sem szégyenlősek ami a lazsálást illeti. Õk átlagosan kereken három nappal tudják kiegészíteni az éves szabadságukat.

Az olaszok a németekkel azonos mezőnybe kerültek míg a belgák, a bolgárok vagy a tajvaniak legfeljebb egy napot merészelnek úgy táppénzen tölteni, hogy valójában semmi bajuk.

A becsületesség terén élen járók a magyarok, a maguk évi fél napos lógásával - állapítja meg a müncheni társadalom tudományi intézet nemzetközi felmérése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×