eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hárommilliárdot spórolna a Közútkezelő

Az idén 3 milliárd forint megtakarítást tervez a Magyar Közútkezelő Kht. A társaság közleménye szerint a pénzt az utak karbantartására fordítják. A közútkezelőnél tavaly 15 százalékos, az idén 7 és fél százalékos létszámleépítést hajtottak végre.

A kht. az idén 6 milliárd forintot fordít a kátyúk megszüntetésére, 3 milliárdot pedig az útjelek festésére.

A társaság közölte azt is, hogy augusztus elejétől ingyenessé tették a közhasznú információkat tartalmazó Útinform szolgáltatást.

A Magyar Közútkezelő már a múlt héten felmondta azokat a szerződéseket, amelyek keretében egyes televíziók és rádiók eddig fizettek a hírekért.

A kht. álláspontja szerint az utakról szóló adatok közhasznú információk, és a társaság is abban érdekelt, hogy azokról minél több autós és fuvarozó értesüljön.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×