Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jó évet zártak a magyar szállodák

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kereskedelmi szálláshelyekre 2005 január-novemberben 3,2 millió külföldi vendég érkezett, akik 10,2 millió vendégéjszakát töltöttek el. Budapesti négy csillagos szállodát éri meg a legjobban üzemeltetni, legalábbis ezek kihasználtsága volt a legjobb.

A KSH tájékoztatása szerint 2004 azonos időszakához képest 5 százalékkal több vendég 2 százalékkal több éjszakát töltött el a szálláshelyeken.

Tavaly január–októberben a kereskedelmi szálláshelyek több mint 3 millió külföldi vendéget fogadtak, akik 9,6 millió vendégéjszakát töltöttek el. A megelőző év azonos időszakához képest 5 százalékkal több vendég 2 százalékkal több éjszakát töltött el a szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyeken 2004 január-novemberben a vendégek száma 3,2 százalékkal nőtt, míg a vendégéjszakáké 0,4 százalékkal csökkent 2003 első tizenegy hónapjához képest.

Tavaly egyébként folyó áron 17 százalékkal nőtt a magyarországi szállodák szobaárbevétele és hat százalékkal a vendégéjszakák száma 2004-hez képest.

Továbbra is a budapesti négycsillagos szállodák kihasználtsága a legjobb, 72 százalékos, a legrosszabb pedig a kelet-magyarországi négy- és ötcsillagos szállodáké 45 százalékkal.

Tavaly egy kiadott szoba bruttó átlagára 15.200 forint volt, 1.300 forinttal több, mint 2004-ben.