eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Jövőre 17 százalékkal csökken a MÁV adminisztratív létszáma

A gazdasági és közlekedési miniszter szerint jövőre 17 százalékkal csökken a MÁV Rt. adminisztratív állománya. A Fidesz szerint a kormány az állami felelősségtől akar megszabadulni.

Huszonöt milliárd forintba kerül a MÁV működtetése anélkül, hogy egyetlen vonat is kigördülne az állomásról - érzékeltette az InfoRádiónak a MÁV működési helyzetét a gazdasági és közlekedési miniszter. Kóka János azt mondta, jövőre is folytatódik a MÁV vízfejének leeresztése.

„Csökkent a vezetők száma is és a következő évi üzleti tervben a MÁV azt javasolja a tulajdonosnak, hogy 17%-kal csökkentsük az állományt az adminisztratív-igazgatási részben” – fogalmazott a gazdasági és közlekedési miniszter.

Fónagy János, az Orbán-kormány közlekedési minisztere szerint a vasúttörvény korszerűsítése időszerű, de a jelenlegi normaszöveg nem oldja meg a tényleges feladatokat. A fideszes képviselő az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy a kormány az állami felelősségtől akar megszabadulni.

„A magyar gazdaság oly sokat emlegetett versenyképessége sok tekintetben a vasúttól függ, ezért az állami felelősséget nem lehet, nem szabad lerázni a vasút fejlesztése és működtetése tekintetében. Ez a törvény, ez a kormány pedig azt mondja, hogy ahol nincs profit, azt el kell adni, attól meg kell szabadulni” – mondta Fónagy János.

A fideszes képviselő szerint túl sok cég van magánkézben, így privatizáció helyett inkább az állami szabályozást kellett volna újragondolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×