eur:
392.63
usd:
367.48
bux:
67125.11
2024. április 26. péntek Ervin

Így használja a klímát, hogy ne legyen beteg!

Az elhanyagolt klímaberendezés fertőzések, megbetegedések forrása lehet - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban az Országos Közegészségügyi Központ Levegőhigiénés és Aerobiológiai osztály vezetője

A nem megfelelően karbantartott klímaberendezésekben megtelepedhetnek a különböző kórokozó baktériumok, illetve gombák és ezek az ott található szennyező anyagokon, valamint a pangó vízben és a kiporlasztott vízcseppeken szaporodhatnak el és juthatnak a levegőbe”- mondta Magyar Donát.

Az Országos Közegészségügyi Központ Levegőhigiénés és Aerobiológiai osztályának vezetője kiemelte, a leginkább veszélyeztetettek a kisgyermekek, kismamák, idősek, illetve azok, akik valamilyen légzőszervi megbetegedésben már szenvednek.

A megfelelően tisztán tartott berendezés által fújt levegő beállításához Magyar Donát azt tanácsolta, ne legyen sokkal alacsonyabb, mint a kinti hőmérséklet, mert az kellemetlen komfortérzetet teremt és könnyen megfázhatunk.

Arra is figyelnünk kell, hogy ne legyen túl száraz, mert légzőszervi panaszokat okozhat, kiszáradhat a nyálkahártya, a bőr. A relatív páratartalom értékét 50 százalék körül érdemes tartani” - ajánlotta a szakember.

Figyeljünk arra is, hogy ne érje egy irányból hideg áramlat a testünk egy-egy részét, erre már a klímaberendezés elhelyezésénél, beállításánál érdemes odafigyelni – hívta fel a figyelmet Magyar Donát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×