Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két hét után került elő az ausztrál vadonból a tinédzser

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két hét keresés után megtalálták az a brit turistát, aki az ausztrál vadonban tűnt el. A 19 éves fiú fűvel és más növényekkel tartotta életben magát. Édesapja, aki már találkozott fiával, a nyilvánosság előtt megfeddte a gyereket, amiért a mobiltelefonja nélkül ment el túrázni.

"Már kezdtem elveszteni a hitemet és egy kis szentélyt emeltem neki otthon" - osztotta meg érzéseit a nemzetközi médiával Jamie Neale megkönnyebbült édesapja, aki Ausztráliába utazott a fia után. Jean Neale, az otthon maradt édesanya viszont azt mondta: kétsége sem volt afelől, hogy fiát életben találják.

A 19 éves Jamiet egy ideig kórházban tartják kivizsgálásra. A papa előzőleg a nyilvánosság előtt megfeddte, amikor azt mondta egy ausztrál lapnak: milliókat költöttek a keresésére, csak azért, mert a mobilja nélkül ment el sétálni.

London elegáns Muswell Hill nevű kerületét - a fiú otthonát - és a dél-ausztrál bozótvidéket tényleg egy világ választja el egymástól. Jamie az új-dél-walesi Katoomba egyik diákszállójában vett ki magának szobát július 2-án. A következő nap reggel még látták, majd eltűnt, de úgy, hogy a szobájában hagyta a mobiltelefonját, az útlevelét és más papírjait. Amikor nem jelent meg egy korábban befizetett barlangtúrán, megindították a keresést.

A fiú állítása szerint sétálni ment, de eltévedt és egyre távolabb került a lakott környékektől. Fák alatt aludt és különböző vadnövényeket evett. Végül a várostól 14 kilométerre találták meg, miután ismeretlenek felhívták a rendőrséget, amely addig már több mint száz négyzetkilométeren kutatott utána. A keresést nehezítette az ausztráliai tél: gyakran sűrű köd ülte meg a tájat, esett az eső és fagypont közeli volt a hőmérséklet.

A hatóságok már a keresés leállítását fontolgatták, az apa pedig azt mondta: fel kellett készülnie, hogy fia meghalhat.

Jamie anyja azonban nem adta fel, mert mint mondta, a fia makacs, keményfejű és találékony. Első telefonbeszélgetésük után pedig a mama megjegyezte: "nem szabadulsz meg tőlem ilyen könnyen".