Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Agyba ültetett csip válthatja a Viagrát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kutatók azon dolgoznak, hogy egy csipet ültessenek be az agyba, amellyel stimulálni lehet az orgazmust. Befellegezhet a Viagrának - tíz év múlva.

A Viagra sok férfinak élénkebbé tette a szexuális életét, de már nem kell sokáig várni arra, hogy a nők szexuális étvágya is szabályozható legyen. Tudósok azon munkálkodnak, hogy egy agyba ültetett csippel stimulálják az örömszerzési központot.

Az Egyesült Államokban eddig a Parkinson-kórban szenvedő betegeknél alkalmazták a technológiát, amelynek lényege, hogy a beültetett elektródákkal stimulálják az agy egyes területeit.

Az elmúlt hónapokban a kutatók az agy homloki-szemüregi kérgére koncentráltak, ugyanis ez a terület felel a szexből és az evésből származó örömök érzéséért. Ha pedig ezt a területet stimulálják a csippel, akkor növelhető a szexuális vágy.

Az oxfordi John Radcliffe Kórház professzora azt jósolta, hogy tíz éven belül áttörést lehet elérni a szexcsippel.

"Már van rá bizonyíték, hogy a csip működik. Néhány évvel ezelőtt egy tudós beültetett egy ilyen eszközt egy nő agyába, akinek alacsony volt a szexuális étvágya, és a csip egy szexuálisan aktív nővé változtatta. Nem tetszett neki ez a fordultat, ezért eltávolították a vezetéket" - számolt be a biztató előzményekről Tipu Aziz.

A kutatók szerint tíz év múlva elérkezhet annak az ideje, hogy a nők egy jeladóval bekapcsolásával "melegítenek" a szeretkezésre.