eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hiába a megszorítások: sláger az LCD televízió és az autós navigáció

A reálbérek visszaesése ellenére nem csökken a magyarok vásárlókedve a műszaki termékeket illetően. Az egyik multinacionális cég koncepciómenedzsere az InfoRádiónak azt mondta: ez olyannyira így van, hogy az idei karácsony slágerei várhatóan az LCD televíziók és az autós navigációs rendszerek lesznek.

Balogh Péter elmondta: bár csökkentek a műszaki cikkek árai, az emberek mégsem ennek a csökkenésnek megfelelően növelték vásárlásaikat. Ráadásul a megszorítások hatására a reálkeresetek csökkentek, a műszaki áruházak forgalma mégsem esett vissza.

A fogyasztók emellett egyre inkább a minőségi termékeket keresik. A legtöbben televíziót vásárolnak, de sokan keresnek autóba való navigációs rendszereket, automata kávéfőzőt vagy MP3 lejátszót.

Karácsony előtt is az LCD televíziók és a GPS-rendszerek értékesítésének növekedésére számítanak a kereskedők.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×