eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Helikopterekkel mentenek ki turistákat egy drótkötélpályáról 3800 méter magasban

Helikopterrel kell kimenteni 110 turistát egy drótkötélpályán megrekedt kabinokból 3800 méter magasságban a Mont Blanc gleccserjei fölött - közölte csütörtök este a helyi rendőrség.

A 110 ember Aiguille du Midi (3842 méter) és Pointe Helbronner (3462 méter) között akadt el a felvonón. Az útvonal 5 kilométer hosszú, és általában 35 perc alatt lehet megtenni, de az utasok már két órája fent vannak - mondta egy illetékes.

A kábelek eddig ismeretlen okból összegabalyodtak egy helyen délután, és felvonópályát üzemeltető cég szakembereinek nem sikerült megoldaniuk a helyzetet. Francia, svájci és olasz rendőrségi és magánhelikopterekkel fogják kimenteni a turistákat. Ez el fog tartani egy darabig, noha az idő jó. Az utasokkal van kapcsolat, és vizük is van - tette hozzá a rendőrségi tisztségviselő.

A francia hírügynökség szerint egy-egy kabinban négy hely van.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×