eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin

"Ötvennyolc éves vagyok, de tapadnak rám a férfiak"

Csak nőknek fenntartott buszokat indítottak Mexikó fővárosában, hogy megvédjék őket a férfiaktól.

"Sokkal kellemesebb nők között utazni. Ötvennyolc éves vagyok, de tapadnak rám a férfiak. Elképzelhetik, mit csinálnak a fiatalabbakkal" - mondta egy mexikóvárosi asszony, aki a hét elejétől a gyengébb nem számára fenntartott autóbuszokon utazhat a közép-amerikai metropoliszban.

Mexikóváros vezetése éppen az utazó nők elleni szexuális zaklatás elkerülése végett döntött úgy, hogy a csúcsforgalmi időkben 20-30 percenként indítanak olyan buszokat, amelyekre férfiak nem szállhatnak fel.

A városi főügyészség adatai szerint 2007-ben a nők ellen elkövetett szexuális zaklatások és erőszakos cselekmények 14 százalékát tömegközlekedési eszközön követték el.

"El kell viselnünk azokat a férfiakat, akik lökdösnek, tapogatnak minket, miközben egyiknek sem jutna eszébe, hogy átadja a helyét a terhes vagy gyermekkel utazó nőknek" - mondta egy 29 éves nő.

Mások azért is nagyon örülnek az új lehetőségnek, mert a zaklatások miatt eddig taxizni kényszerültek, ami a tengerentúlon is drága mulatság. Ugyancsak nőknek tartanak fenn három kocsit a metrókban, de csak csúcsidőben.

A "női buszok" pozitív hatást gyakorolhatnak az utazó nők öltözködésére is, többen mernek szoknyában felszállni a járművekre anélkül, hogy illetlen kezektől kellene tartaniuk.

A buszsofőrök számára is megnyugvást jelentenek a női járatok, hiszen nemegyszer előfordult már, hogy nekik kell a megtámadott nő segítségére sietni, esetleg rendőrt hívni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×