Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Beperelik a portugál rendőrséget az eltűnt kislány szülei?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egymillió fontra (364 millió forintra) perelheti be Kate és Gerry McCann a portugál rendőrséget, ha nem találják meg május elején eltűnt kislányukat, de lezárják a nyomozást. Legalábbis ezt fontolgatják a házaspár ügyvédei.

A házaspár szóvivője közölte, hogy fontolgatják a portugál rendőrség beperlését. McCannék egyik portugál ügyvédje, Rogerio Alves ezzel kapcsolatban csak annyit mondott a Diario de Noticiasnak, hogy "amit meg kell tenni, azt időben megteszik majd".

A jogászcsoport egy másik tagja, Carlos Pinto de Abreu megerősítette, hogy "technikailag lehetséges" egy ilyen lépés megtétele, de azt is elismerte, hogy a gyakorlatban nehéz lenne megnyerni a pert.

Minden azon múlna, be tudják-e bizonyítani McCannék, hogy a portugál rendőrség nem vizsgált ki alaposan minden információt, amely Madeleine nyomára vezethetett volna.

Tanúként behívhatják azokat, akik állítólag látták a május elején eltűnt kislányt Marokkóban. Egyikük az újságíróknak is panaszkodott arról, hogy a rendőrség nem volt hajlandó kivizsgálni, igazat mondott-e. "Azt mondták, nem lehet Madeleine, mert szerintünk a kislány már halott" - állította a szemtanú.

Más szemtanúk is állítják, hogy a portugál rendőrök soha nem hívták őket vissza, és nem vették komolyan a vallomásukat. Pinto de Abreu szerint azonban ennek ellenére nagyon nehéz, szinte lehetetlen bebizonyítani, hogy a rendőrség szándékosan nem vette figyelembe a vallomásokat. "Ha lenn olyan információnk, amely szerint valaki azt vallotta: tudja, hol van a kisláyn, de a rendőrség mégsem tett semmit, akkor lenne esélyünk" - hangsúlyozta az ügyvéd.

De Abreu szerint McCannék a portugál államot sem perelhetik be becsületsértés miatt, mert őket vádolják a kislány eltűnése ügyében. "Az illetékesek ugyanis mindig hangsúlyozták, hogy több irányban folyik a nyomozás" - magyarázta.

A család szóvivője azonban nem zárta ki, hogy a házaspár pert indít, ha a rendőrség sikertelenül lezárják a nyomozást. Ez állítólag akár már karácsonyra várható.