eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Testről és lélekről: tárt ajtók egy zárt film előtt

A Testről és lélekről eddigi fogadtatásáról, hatásáról és az Oscar-jelölésről Enyedi Ildikó filmrendező és Morcsányi Géza főszereplő nyilatkozott az InfoRádiónak.

A legjobb külföldi film Oscar-díjára jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását, amely február másodikán debütál az észak-amerikai forgalmazásért is felelős Netflixen.

A rendező az InfoRádiónak azt mondta: ez egy nagyon zárt film, ám

az elmúlt év tapasztalata azt mutatja, hogy mindenütt a világon hasonlóan hat a közönségre.

Enyedi Ildikó azt mondta, hogy először a berlini vetítésen tudott megnyugodni, és érdekes tapasztalat volt számára, hogy a távol-keleti közönség nagyon pontosan reagál a filmre, a legapróbb mozzanatokra.

Az alkotást világszerte sokfelé vetítették már és sok bemutató lesz még. Véleménye szerint az Oscar-gála előtti kampánnyal összefüggésben az a fontos, hogy elutazzon a vetítésekre, jelen legyen.

Enyedi Ildikó a készülő Füst Milán-filmről is beszélt: kész a forgatókönyv,  zajlik a szereplőválogatás, de az még titok, hogy kiket választott a főszerepre.

Morcsányi Géza, A Testről és lélekről férfi főszereplője szerint a film Oscar-jelölése megmutatta, hogy

egy érvényes műalkotás komolyabb kampány nélkül is eléri a hatást.

A korábban a Magvető Kiadót vezető dramaturg, műfordító az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: nem tervezi, hogy ismét kamera elé áll majd.

Hozzátette: jó érzés, hogy ennyi emberre így hat a film. Számára a forgatás csupa váratlan élmény volt, és érdekesség, ezért nem érezte magát feszélyezve. Az is fontos volt, hogy mennyire bízhat a stábban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×