eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin

Krónikus a gyógyszerhiány - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormányzati pályázati portál adatai alapján a nemzeti kukaholdingként ismert társaság nyert egymilliárd forint brüsszeli pénzt, amely az alapvető feladatait sem képes ellátni megalapítása óta. Több pénzt szánunk halra idén – közli a Magyar Idők.

Krónikus baj lett a gyógyszerhiány, egyre több gyógyszer hiányzik a magyar piacról hosszabb-rövidebb ideig - írja a Népszava. A lap szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hiánylistáján idén 190 készítmény több száz kiszerelése szerepelt, köztük olykor olyan "életmentő" vakcina is, mint az agyhártyagyulladás elleni, illetve a tetanuszoltás.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormányzati pályázati portál adatai alapján a nemzeti kukaholdingként ismert társaság – az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. - nyert egymilliárd forint brüsszeli pénzt, amely az alapvető feladatait sem képes ellátni megalapítása óta. A monopolhelyzetbe hozott állami cég nem is feladatai ellátására, hanem társadalmi szemléletformálás címén kapja a csillagászati uniós összeget.

A Magyar Idők szerint a kórházak és a beszállítók képviselői már szeptember végére elkészítették azokat a javaslatokat, amelyek segítenének, hogy a jelenleginél gördülékenyebben és szabályszerűbben szerezhessék be a rendszeresen használt műszereket, eszközöket, vegyszereket. Az érintettek azt remélik, a szakállamtitkárságnál hamarosan felállhat a jogszabályi változtatásokat előkészítő munkacsoport.

Több pénzt szánunk halra idén – közli a Magyar Idők. A lap hozzáteszi: míg korábban a ponty volt az igazi sláger karácsonykor, a fizetőképes kereslet erősödésével egyre többen választják a drágább növényevő, illetve ragadozó halakat, így a harcsát, a süllőt vagy akár a pisztrángot.

A Magyar Nemzet szerint nem kapkodnak a fejlesztési bank kamatmentes, energiatakarékossági beruházásokra igényelhető, tehát lakásfelújítási hiteléért, sok család számára ugyanis egyáltalán nem jelent megoldást az utólagos finanszírozásra épülő állami kölcsön. Néhányaknak már az kedvét szegi, hogy a források megszerzése továbbra is túlzottan sok adminisztrációval jár.

Átlagos mennyiségű, 300 ezer mázsányi szőlőt szüretelhettek idén a Tokaj-hegyaljai borvidéken, ám minőségében az egyik legkiemelkedőbb lehet a 2017-es évjárat - olvasható a Világgazdaságban. A lapnak a hegyközségi tanács alelnöke elmondta: az idei évjárat különlegessége, hogy a pezsgőalapanyagtól az aszúszemekig minden szőlő kiváló minőségben kerülhetett a borvidék pincéibe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×