eur:
392.81
usd:
365.44
bux:
66607.35
2024. április 26. péntek Ervin
Ezekről volt szó napirend előtt a Parlamentben

Ezekről volt szó napirend előtt a Parlamentben

A szegénység, a korrupció és a kárpátaljai magyarság oktatása is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a KSH háztartások helyzetéről készített legutóbbi tanulmányára hivatkozva állította: nem szűnt meg Magyarországon a szegénység, tavaly 2,6 millió embert érintett valamilyen dimenziója. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azonban úgy látta, hogy Európában kevés olyan ország található, amelyben néhány év alatt olyan mértékben nőtt volna a minimálbér, mint Magyarországon.

A KDNP-s Firtl Mátyás az 1921. december 14-én kezdett soproni népszavazásra emlékeztette képviselőtársait, amelyen a város lakossága arról döntött, hogy a település továbbra is tartozzon Magyarországhoz. Vargha Tamás, a Honvédelmi minisztérium államtitkára maga is úgy látta, hogy a referendummal Sopron, mint a leghűségesebb város, példamutatóan helytállt.

Hadházy Ákos, az LMP képviselője arra a listára emlékeztette képviselőtársait, amelyet az általuk korruptnak tartott kormánypárti politikusokról hoztak nyilvánosságra nemrég, a felelősségre vonás szándékával. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára közös érdeknek nevezte a korrupció elleni küzdelmet, és az új közbeszerzési törvénnyel, az áfa-szabályozással, illetve egyéb, a korrupció elleni intézkedésekkel érvelt.

Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos velencei bizottsági állásfoglalást rendkívül fontosnak és újszerűnek nevezte, amely új fejezetet kezdhet, mindezt a politikus diplomáciai győzelemnek tekintette. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára büszkén jelentette ki, hogy a tárcának sikerült megvédenie a kárpátaljai magyarság jogait a kijevi törvényhozással szemben.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a demokrácia felszámolása érdekében tett újabb kormánypárti lépésként “kommunista tempó”-ként értelmezte, hogy az Állami Számvevőszék tiltott támogatás okán összesen több mint 660 millió forintot követelhet pártjától. Völner Pál, az Igazságügyi tárca államtitkára példátlannak nevezte, hogy a Jobbik a hétfői ülésen megfenyegette az Állami Számvevőszéket és úgy látta, hogy ha a tavaszi plakátkampányukra adott kedvezményeket részletesen górcső alá venné a szervezet, súlyosabb büntetésre számíthatnának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×