eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
BKV-vezérigazgató: nem bújunk ki a felelősség alól

BKV-vezérigazgató: nem bújunk ki a felelősség alól

Ha a BKV felelősségéből adódott a hétfői metróbaleset, a BKV meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy minden káruk és minden sajnálatos módon elszenvedett sérülésükre valamilyen megoldást találjunk. Nem bújunk ki a felelősség alól – mondta az InfoRádiónak Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója.

„A pálya csúszott, ez is hozzájárulhatott a balesethez, de minden járművezetőnk tudta ezt, felhívtuk rá a figyelmüket” - mondta Bolla Tibor.

A BKV elnök-vezérigazgatója ugyanakkor úgy véli, hogy csak a téli időjárásra vagy a falevelekre nem lehet fogni egy ilyen eseményt. Mint mondta, ilyen körülmények voltak tíz-tizenöt éve is, nyilvánvalóan akkor is kezelte a vállalat valahogy a problémát.

„Egy ilyen sajnálatos eseménynek nem szabad megtörténnie. Meg fogjuk vizsgálni, hogy történt-e esetleg személyi mulasztás. Ezt vizsgálja a rendőrség is a saját eljárásában. Ennek alapján fogjuk megtenni a szükséges további intézkedéseket” - közölte Bolla Tibor.

Elmondta, ezen a szakaszon továbbra is ellenőrzött kézi vezérlés van, ami azt jelenti, hogy az automata is működik, de az csak bizonyos sebesség felett és csak bizonyos eseménynél avatkozik be. Az ellenőrzött kézi vezérlés pedig azt jelenti, hogy a járművezető irányítja a szerelvényt.

„Most fokozott óvatosságot vezettünk be ezen a szakaszon” - tette hozzá.

Bolla Tibor emlékeztetett: hétfőn a késő délutáni órákban helyreállt a forgalom, működik a kettes metró minden állomása, egészen az Örs vezér teréig járnak a vonatok.

Az utasok biztosítással rendelkeznek. Ha a BKV felelősségéből adódott a baleset, a BKV meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy minden káruk és minden sajnálatos módon elszenvedett sérülésükre valamilyen megoldást találjunk. Nem bújunk ki a felelősség alól – jelentette ki a BKV elnök-vezérigazgatója.

„Nyilvánvalóan minden utast valamilyen módon – amilyen módon lehet – próbálunk az eseményért kártalanítani”

- emelte ki Bolla Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×