eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Indul a tárgyalásaz agglomerációs közlekedés átadásáról - a nap hírei

Az európai határok védelme nélkül nem lehet sikeres migrációs politikát folytatni - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Jövő héten kezdődik az agglomerációs járatok átadásáról szóló tárgyalás a fővárosi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium között.

Kövér László katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését. Az Országgyűlés elnöke a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplapnak kijelentette: a terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben visszaállítják a sorkötelezettséget. Megjegyezte: ezt jelenleg egyetlen uniós tagállam sem tudná hatékonyan megoldani, összeurópai döntésre lenne szükség.

Több mint négyezer, a határon szolgálatot teljesítő rendvédelmi dolgozó már lefoglalta üdülését a kormány ősszel indított programjában - közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán elmondta: a kormány a schengeni külső határon szolgálatot teljesítő rendőröknek és családtagjaiknak az új Erzsébet-program részeként biztosít üdülési lehetőséget.

A tavaly bevezetett magyar határrendészeti intézkedések bebizonyították, hogy az európai határok védelme nélkül nem lehet sikeres migrációs politikát folytatni - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György ismét megerősítette, hogy a kormány az idén az illegális migráció folytatódásával számol, ezért továbbra is mindent megtesz az ország védelméért.

Életbe lépett szombattól a budai fonódó villamoshálózat menetrendje, amely miatt több villamos és busz közlekedése is változik. A 17-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Margit híd budai hídfőjétől a Savoya Parkig közlekedik. A 18-as villamos megszűnt, szerepét az 56-os járat veszi át. A 86-os busz a továbbiakban nem közlekedik. A 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz útvonala lerövidült.

Jövő héten kezdődik az agglomerációs járatok átadásáról szóló tárgyalás a fővárosi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium között - írta a Magyar Idők a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása alapján. A cikk szerint Tarlós István főpolgármester és Seszták Miklós miniszter vezeti a tárgyalódelegációt. Az agglomerációs buszjáratok és a HÉV-vonalak állami kezelésbe vételéről a Fővárosi Közgyűlésnek is döntést kell hoznia.

Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatóját bízta meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói feladataival az emberi erőforrások minisztere - közölte a tárca kulturális államtitkársága. Feladata az lesz, hogy koncepciót dolgozzon ki a múzeum hosszú távú működtetésére.

Elkötelezett Magyarország a genetikailag módosított szervezetektől mentes élelmiszerek mellett - jelentette ki a földművelésügyi miniszter az M1-en Fazekas Sándor a berlini, a világ egyik legnagyobb élelmiszer-ipari vásárán elmondta: Magyarország másfél éve kezdeményezte, hogy legyen Európa GMO-mentes.

Ideiglenesen hatályon kívül helyezi Ausztria a schengeni megállapodást - közölte az osztrák kancellár. Werner Faymann egy interjúban kijelentette: minden menekültet ellenőriznek a határon, és a gazdasági menekülteket visszautasítják. Azokat a menekülteket, akik nem Németországba akarnak továbbutazni, nem engedik be Ausztriába.

Véget ért a terroristák elleni művelet a Burkina Fasó-i fővárosban - közölte a nyugat-afrikai ország belügyminisztere. Az al-Kaida szombaton este támadta meg a főleg külföldiek, ENSZ-alkalmazottak és francia katonák által lakott luxusszállodát. A biztonsági erők összesen 126 túszt kiszabadítottak, 33-at sebesülten. 23 külföldit azonban megöltek a terroristák. Majtán Richárd nigériai magyar konzul azt közölte, hogy nem tud magyar áldozatokról.   

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×