eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin

Wéber: Egy alternatíva maradt Gyurcsány Ferenc számára

Komoly hatással lehet az ellenzéki együttműködésekre Gyurcsány Ferenc a következő időszakban - erről Wéber Attila szociológus beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: az ellenzéki oldalról várhatóan az MSZP és az Együtt 2014 alapíthat frakciót az országgyűlési választások után.

A most kezdődő kampányidőszakban felértékelődhetnek Gyurcsány Ferenc képességei, és ez jelentős hatással lehet az ellenzéki oldal összefogására - mondta Wéber Attila szociológus az InfoRádió Aréna című műsorában.

Egyetlen alternatíva maradt Gyurcsány Ferenc számára: a végletekig harcolni. A szociológus szerint a volt kormányfő számára most az a kérdés: lenni vagy nem lenni. Mert ha nem kerül be a parlamentbe, az a politikai karrierje végét jelentheti.

Wéber Attila arról is beszélt, hogy a Demokratikus Koalíció elnökének cselekedetei érezhetően a miniszterelnöki poszt megszerzésére irányulnak, de nem valószínű, hogy kulcspozícióba kerülhet.

Gyurcsány Ferencnek az lenne az optimális, ha egy ellenzéki párt frakcióvezetőjeként dolgozhatna és bírálhatná a kormányt. Teljesen nyilvánvaló, hogy 2018-ra vissza akar térni, ha 2014-ben sikerült megkapaszkodnia, akkor az ő törekvései az újbóli miniszterelnökségre irányulnak -véli a szociológus.

Az ellenzéki összefogás kapcsán Wéber Attila azt mondta: benne van az MSZP és az Együtt 2014 közötti megállapodásában, hogy abban az MSZP fogja adni a miniszterelnököt Mesterházy Attila személyében. Ezt valószínűsíti a megállapodás. Ennek a két pártnak az összefogása olyan konglomerátumot ad, amely megkerülhetetlen lesz a következő parlamentben.

Wéber Attila hangsúlyozta, hogy az ellenzéki összefogást az is meghatározhatja, hogy az Együtt 2014 és a Demokratikus Koalíció szavazótáborában jelentős átfedést lehet látni.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×