Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Radics Kornélia lett az Országos Meteorológiai Szolgálat új elnöke

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter november elsejei hatállyal Radics Kornélia meteorológust nevezte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökévé - közölte a meteorológiai szolgálat hétfőn a honlapján.

Közleményük szerint Radics Kornélia Nagykanizsán született 1973-ban. A középiskola elvégzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem meteorológus szakán folytatta tanulmányait. 1997-ben meteorológus, 1999-ben csillagász oklevelet szerzett. PhD fokozatát 2004-ben A szélenergia hasznosításának lehetőségei Magyarországon: hazánk szélklímája, a rendelkezésre álló szélenergia becslése és modellezése témájú doktori dolgozatával szerezte meg. Közben már 1997-től oktatóként is dolgozott az ELTE meteorológiai tanszékén. Egyetemi évei alatt számos hazai és külföldi ösztöndíjat nyert el.

Radics Kornélia 2001-től a Magyar Honvédség meteorológiai szolgálat információtechnikai és koordinációs osztályán, 2007-től az MH geoinformációs szolgálat időjárás-előrejelző és szakkiképzési osztályán töltötte be a meteorológus főtiszti, majd osztályvezető-helyettesi pozíciót.

Kiváló tanulmányi eredményeit, kutatómunkáját, a szakmai feladatok színvonalas ellátását az ösztöndíjak mellett számos díjjal ismerték el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke 2011 februárjától Dunkel Zoltán volt, ő a nyáron ment nyugdíjba.