eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin

Köves Slomót is jelölték a Zsidó Világkongresszus alelnöki posztjára

Köves Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját is jelölték a Zsidó Világkongresszus (WJC) alelnöki posztjára. Támogatói között van Jona Metzger, Izrael állam országos főrabbija, a WJC vezetőségének több tagja, így Eduardo Elsztain, a szervezet igazgató tanácsának elnöke, valamint a Magyarországi Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete (MUSZOE) is.

Mint azt a MUSZOE csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében írta, a világkongresszus május 4-6. közötti budapesti tisztújító közgyűlésének feladata lesz az elnök és az alelnök, valamint az igazgatói tanács és a politikai tanács tagjainak megválasztása a következő négy évre.

Michael Schneider, a világkongresszus jelölő bizottsága elnökének vezetésével megkezdődött az esedékes aspiránsok jelölésének folyamata, amely során a bizottság nemzetközi régiók szerint kéri be társszervezeteitől a jelöléseket - olvasható a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint egyre több nemzetközi zsidó vezető és emblematikus személyiség képviseli azt az álláspontot: feltétlenül szükséges lenne, hogy a WJC-nek magyar alelnöke is legyen, mert Európa egyik legnagyobb, és Kelet-Közép-Európa legnagyobb közössége "meg kell, hogy kapja az őt megillető helyet a nemzetközi zsidó képviseletben".

Úgy fogalmaztak: a jelölő bizottság felkérésére Sessler György, a MUSZOE elnöke, a magyarországi holokauszt-túlélők képviseletében támogató levelében méltatja a vezető rabbit, akinek "munkája gyümölcseként többek közt a széleskörű társadalmi párbeszéd ügyében felmutatott eredményeit, a közösségépítést, a holokauszt-túlélőkért kifejtett tevékenységet emeli ki", továbbá azt, hogy "jelölését széleskörű hazai és nemzetközi elfogadottsága egyaránt indokolja".

A több mint száz ország zsidó közösségeinek képviselőit tömörítő, 1936-ban Genfben alakult, New York-i központú WJC rendszeresen megszólal a vallásközi párbeszéd, a közösségépítés, az antiszemitizmus elleni fellépés, valamint az arab-izraeli konfliktus kérdéseiben. Az utóbbi négy évben a szervezet elnöke a magyar származású Ronald Lauder, a magyar Lauder Alapítványi Iskola létrehozója volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×