eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin

Rendőrök ellen nyomoznak csalássorozat miatt - lapszemle

A Magyar Nemzet a MÁV vezetőcseréiről ír, míg a Népszabadság szerint rendőrök ellen nyomoznak csalássorozat miatt a BRFK-n.

Rendőrök ellen nyomoznak csalássorozat miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - írja a Népszabadság. A Központi Nyomozó Főügyészség minden idők egyik legnagyobb, a magyar rendőrségen elkövetett visszaélés-sorozatban nyomoz. A lap értesülései szerint az érintettek rendszeresen végeztek térítés ellenében nyújtható szolgáltatásokat, például rendezvénybiztosítást, számla nélkül.

A Magyar Nemzet a MÁV vezetőcseréiről ír. A cikk szerint bár még csak megbízással vezeti a MÁV-ot, Dávid Ilona máris lecserélte a két legfontosabb vasúti vezetőt. Az általános vezérigazgató-helyettes, és a személyszállító vasút, a MÁV-Start első számú vezetője Dávid Ilonához hasonlóan a GYESEV-től érkezett. A lap információi szerint a két felsővezető váltását további személycserék sorozata követheti rövid időn belül a MÁV-csoport cégeinél.

Az Index összegyűjtötte az évek, sőt, évtizedek óta tartó beruházásokat. Az internetes hírportál számításai szerint huszonnégy elhúzódó beruházásból mindössze kettő készült el 2006 óta: megújult a Divatcsarnok, és kilenc hónapos csúszással felújították a Margit hidat. Az évek óta húzódó projektekről az indexen olvashatnak.

A Portfolio.hu cikkéből kiderül: Matolcsy György pontosította saját bejelentését. Az új törvényjavaslat szerint a vállalkozások egymás között egy hónapban legfeljebb 5 millió forint összegben használhatnak készpénzt ugyanarra a szerződésre vonatkozóan. Matolcsy György szavaiból korábban még az volt kiolvasható, hogy minden 5 millió forint feletti utalásra vonatkozik a szigorítás. A kormány ezzel az intézkedéssel próbálja megelőzni a szabály megkerülését és a tranzakciók felaprózását - írja a portfolio.hu.

Az idei költségvetési hiánycél tartás érdekében a Honvédelmi Minisztériumnak fel kell gyorsítania a használaton kívüli laktanyák eladását, a Szerencsejáték Zrt.-nek pedig be kell fizetnie a teljes osztalékát. Ez utóbbi a tervezett 6 milliárd forint helyett a vártnál kedvezőbb, 7,6 milliárd forintos állami bevétel lesz - írja a Napi Gazdaság.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezúttal a biztosítókat vizsgálja alaposabban. A NAV álláspontja szerint azok a biztosítók, amelyek csak kis mértékben tartalmaznak kockázati elemeket nem is jogosultak adókedvezményre. A cikk szerint megjelenőben vannak a biztosítási piacon olyan konstrukciók, amelyek az adómentes díjú betegségbiztosítás intézményét nagy értékű egészségügyi szűrővizsgálatok, úgynevezett menedzserszűrések finanszírozására kívánják felhasználni. A NAV szerint az ilyen konstrukció célja egyértelműen a jogszerűtlen adóelőny elérése.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×