eur:
392.9
usd:
365.82
bux:
66604.86
2024. április 26. péntek Ervin

Pálinkás József szerint igényesebb tankönyvek kellenek

Az oktatás megújításához el kell érni, hogy a tudás és a műveltség ismét érték legyen a diákok számára - mondta az InfoRádiónak a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Pálinkás József szerint a természettudományos oktatás problémáit nem szabad úgy kezelni, hogy egy közös tárggyá olvasztják a tantárgyakat, mert ehhez nincs sem tanagyag, sem tankönyvek, sem tanárok.

Hosszú ideje felhalmozott problémákat nem lehet egyik napról a másikra megoldani - mondta az InfoRádiónak a Magyar Tudományos Akadémia elnöke a Nemzeti Tankönyvkiadó által szervezett tanévnyitó konferencia szünetében.

Pálinkás József hangsúlyozta: az oktatásban fokozatos, következetes és egyirányba mutató változásokra van szükség, a tankönyvek esetében pedig "jó lenne, ha a bőséget felváltaná az igényesség".

Fontos, hogy a diákokat inspirálni lehessen, és hogy a tudást és a műveltséget értéknek tekintsék - mondta az Akadémia elnöke, aki hozzátette: a digitális tartalmak használata az oktatásban felkeltenék a diákok érdeklődését, ha jól alkalmazzák azokat. Nem szabad erőltetni a digitalizációt, és nem lehet helyettesíteni a megértést a látvánnyal - mondta.

Pálinkás József nem támogatja azt az elképzelést, hogy az iskolákban összevonják a természettudományos tantárgyakat. Úgy véli: ezek a tárgyak fontos szemléleti alapokat tartalmaznak, az összevonásukhoz pedig nincs meg a tananyag és a tankönyvállomány, valamint nem állnak rendelkezésre tanárok sem.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×