eur:
388.95
usd:
361.95
bux:
68638.95
2024. május 8. szerda Mihály

Már a repülőgép-alkatrészeket is hamisítják

Az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos szerint az ipari és kereskedelmi szoftvereket hamisítják a legtöbbször Magyarországon. Az ellenőrzések során azonban előfordult olyan is, hogy hamis repülőgép-alkatrészt találtak az ellenőrök. Kondorosi Ferenc hozzátette: várhatóan szigorítják a jogszabályokat, és szigorúbban lépnek majd fel a hamisítókkal szemben. A hamisítás elleni nemzeti stratégiáról szóló határozat hamarosan a kormány elé kerül.

Megdöbbentőnek nevezte az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos a hamisítások arányát Magyarországon. Kondorosi Ferenc az InfoRádiónak elmondta: a felmérések szerint az ipari és kereskedelmi célú, valamint a játékszoftverek 40-42 százalékát hamisítják.

Hozzátette: minden második parfüm hamis, de már repülőgép-alkatrészt is hamisítottak Magyarországon. A forgalomban lévő gyógyszerek 3-5 százaléka hamisított.

A kormánybiztos hangsúlyozta: százmilliárdokkal lehet javítani a költségvetési egyensúlyon, ha lefülelik a hamisítókat. Úgy véli: ki kell alakítani egy tudatosabb fogyasztói, vásárlói és állampolgári magatartást, hogy az emberek ne vegyék meg a hamisított, rossz minőségű terméket, hanem ragaszkodjanak a jogtiszta eredetihez.

Kondorosi Ferenc szerint a magyar jogszabályok jók és világosak, de várhatóak olyan változások a törvénykezésben, amelyek az uniós jogharmonizáció igényéből és törekvéséből fakadnak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×