eur:
388.49
usd:
360.83
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Horn Gábor: "Elkerülhetetlen az adóreform"

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint elkerülhetetlen egy átfogó közteherviselési reform. A politikus úgy véli, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatával csak megerősítette, hogy szakad a kormánykoalíció. A kormányfő a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában úgy fogalmazott: középtávon is el kell felejteni az adóreformot, mert nincsenek meg hozzá a társadalmi, politikai feltételek.

A jelenlegi gazdasági helyzetben elkerülhetetlen egy átfogó közteherviselési reform - mondta az InfoRádiónak Horn Gábor szabad demokrata politikus, miután vasárnap este Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közölte: középtávon sem lehet adóreform, mert nincsenek meg az ahhoz szükséges társadalmi és politikai feltételek.

Az SZDSZ ügyvivője hozzátette: a kormányfő kijelentésével megerősítette, hogy szakad a koalíció, hiszen az arról szóló szerződésben szerepelt a szabad demokraták által szorgalmazott, átfogó adó- és közteherviselési reform, amelyet a megállapodás szerint még az idén végre kellett volna hajtani.

Horn Gábor szerint az adórendszer átalakításához nem szükséges megnyirbálni a költségvetést. A politikus úgy véli: az adóreform - a régió országainak tapasztalata alapján - nemhogy csökkenti, hanem növelheti a bevételeket, hiszen jelentős mértékben szélesítheti az adózók körét, és segítségével kiküszöbölhetők az igazságtalanságokat.

A szabad demokrata politikus közölte: az átalakításhoz szükséges források egy része ott van az állami költségvetés kiadási oldalán, valamint a rosszul működő támogatási rendszerben.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×