eur:
390.8
usd:
364.43
bux:
68262.1
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Adókedvezményt kaphatnak a háziorvosok

Már júniusban életbe léphet a háziorvosok finanszírozási rendszerének átalakítására kidolgozott program néhány eleme.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista alelnöke az InfoRádióban elmondta: az MSZP tervezete alapján - egyebek mellett - plusz pénzt kapnának a praxisok, ha a betegek szűréseken vesznek részt, vagy a háziorvos prevenciós tevékenységet végez.

Schvarcz Tibor hangsúlyozta: meg kellene határozni a rendelők minimum felszereltségi szintjét is, majd ezután újabb eszközbeszerzési pályázatot írnának ki.

Hozzátette: ezek a rendelkezések már a nyár elején életbe léphetnének. Szólt arról is: a távlati célok között szerepel, hogy a háziorvosok mentesülnének az iparűzési adó, illetve a 16 százalékos nyereségadó egy részének befizetése alól, ehhez azonban törvénymódosításra van szükség.

Schvarz Tibor szerint a jövőben több pénzt kell szánni a hátrányos helyzetű körzetekben működő praxisok finanszírozására, hogy mindenhol biztosítsák az alapellátást.

Kertai Aurél, a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának korábbi vezetője a szocialisták javaslatáról az InfoRádióban azt mondta: ha megvalósul, az intézkedés tűzoltásnak elegendő, de kevés ahhoz, hogy a háziorvosok 2003 óta bekövetkezett veszteségeit pótolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×