eur:
388.6
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Fűrész: Orbán Viktor a középen álló szavazókhoz is szólt

Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő szerint Orbán Viktor szerdai beszéde a népszavazásra koncentráló, alternatívákat nyújtó és mozgosító volt. A szakember az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a Fidesz elnöke kormányzati pozícióra készülő helyzetből fogalmazta meg gondolatait. Hozzátette: Orbán Viktor a középen álló szavazókhoz is szólt.

Orbán Viktor szerdai évértékelő beszéde a népszavazásra koncentráló, alternatívákat nyújtó és mozgósító volt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő.

A szakember kifejtette: nem egy ellenzéki típusú beszédet lehetett hallani, hanem a Fidesz elnöke kormánypozícióra készülő politikai alternatívát megfogalmazva mondta el beszédét.

Fűrész Gábor szerint a március 9-i népszavazás nyerhetőnek tűnik a Fidesz számára, de komoly részvételi kockázatok rejt magában.

Ha nem lesz érvényes a referendum, a Fidesz nem értékelheti győzelemként, hiába lesznek többségben az igenek - vélekedett a politikai kommunikációs szakértő. Hozzátette: ezt a helyzetet a kormány nevezhetné győzelemnek, azt mondva, a csendes többség akarata érvényesült.

Fűrész Gábor kiemelte: a szerdai beszéd alapján kijelenthető, hogy a Fidesz felismerte, a középen álló szavazók nélkül nem lehetséges a választási győzelem, így az évértékelő hozzájuk is szólt. Ez a réteg ugyanis nem megnyerhető taktikai szinten, és nem lehet éveken keresztül öklöt rázni, majd az utolsó pillanatban gumicukrot adni a bizonytalan választóknak - mondta.

A Fidesznél kialakult egy erős szavazóbázis, amely kitart a párt mellett, de nem lehet mindig ezt a magot ösztökélni - vélekedett a szakértő. Hozzátette: ennek a tábornak elég lehet az, hogy nem fogadják el Gyurcsány Ferencet, mint alternatívát, számukra ez a motivációs tényező.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×