eur:
389.33
usd:
362.77
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

BKV: "Viszonylag olcsók" maradnak a bérletek

A BKV szerint nem csökkenti az utaslétszámot a tarifaemelés. A közlekedési társaság kommunikációs vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban elmondta: arra számítanak, hogy jövőre csökken a cég vesztesége.

Regőczi Miklós úgy fogalmazott: nem számítanak az utaslétszám csökkenésére, mert a bérletek árai az emelés után is "viszonylag olcsónak mondhatók".

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy jövőre átlagosan 13 százalékkal emelkednek a BKV tarifái. Egy menetjegy ára 270 forint lesz, de éjszaka 350 forintot kell fizetni érte a járműveken.

A felnőtt havi bérlet a jelenlegi 7.350 forintról 8.250-re emelkedik; a tanuló- és nyugdíjas bérletekért pedig 3.250 forintot kell fizetni.

A közgyűlés arról is határozott, hogy 2008-ban a tanulóbérlettel azonos áron kismama-bérletet vezetnek be. Megvizsgálják az SMS-jegy bevezetésének lehetőségét is.

Regőczi Miklós kérdésre válaszolva közölte: nem tartja valószínűnek, hogy jövőre év közben emelné tarifáit a társaság.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×