eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kispesti önkormányzat kocsmastopot hirdet

Rendeletekkel kívánja csökkenteni a helyi késdobálók látogatóinak lármázását a kispesti önkormányzat. Gajda Péter polgármester elmondta, hogy jövő év elejétől este tízkor be kell zárniuk a kocsmáknak, sőt, január egytől új italboltot már nem is lehet nyitni a XIX. kerületben.

Kispesten 46 presszó és kifőzde, 21 italmérés és 98 cukrászda vagy éjszakai hely üzemel. A kerület lakói rendszeresen panaszkodnak a lármás helyekre - mondta el az InfoRádióban Gajda Péter polgármester.

A kispesti önkormányzat képviselőtestülete két rendeletet fogadott el a kiskocsmák működéséről. Az egyikben megtiltják, hogy ezek este tíz után is nyitva tartsanak, a másik pedig lehetetlenné teszi új kocsmák nyitását.

Akik pedig a zárás után az utcán folytatnák az ivászatot, azok számíthatnak a rendőrök figyelmeztetésére.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×