eur:
389.42
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hatputtonyos borfalu és a Magyar Nyelv Múzeuma Tokaj-Hegyalján

Kétmilliárd forintból tizenhat turisztikai projekt valósul meg Tokaj-Hegyalján 2008 végéig - tájékoztatta az InfoRádiót a Tokaj Mikrorégióért Alapítvány elnöke. Májer József elmondta, hogy Széphalomban megnyílik a Magyar Nyelv Múzeuma, Tarcalon pedig borfalut építettek a helyiek.

Tokaj-Hegyalja 13 önkormányzata összesen 16 turisztikai projektet valósít meg európai uniós támogatással. A beruházások nagy része már elkészült, a pályázat azonban 2008 májusáig ad időt a befejezésükre.

A 2,1 milliárd forintból megépül a többi mellett a Magyar Nyelv Múzeuma Széphalmon, a Sátoraljaújhelytől 5 kilométerre fekvő településen, amely a nyelvújító Kazinczy Ferencnek köszönheti nevét.
Több hegyközségi településen épül borok háza, Tarcal azonban egy egész borfalut hoz létre - tette hozzá Májer József.

Az alapítványi elnök a turizmus fellendítésével összefüggésben helyteleníti, hogy a világörökség részévé nyilvánított régióban hőerőmű épülhet.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×