Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Szabadság hidat is elérte a metróbetegség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elérte a metróbetegség a Szabadság híd felújítását is. A beruházás egy előterjesztés szerint állami támogatást kap, ám 600 millió forinttal drágább lesz, és két hónappal csúszik a befejezése. Az egyik ok a 4-es metró Fővám téri állomásának építése.

Az eredeti tervek szerint a Szabadság hidat 4,9 milliárd forint saját forrásból újította volna fel a fővárosi önkormányzat.

Az InfoRádió birtokába került előterjesztés szerint - amelyet jövő hét csütörtökön tárgyal a fővárosi közgyűlés -, lehetőség nyílt arra, hogy a főváros igénybe vehessen a Strukturális Alapból 2,7 milliárd forintos állami támogatást.

Szükség is lehet erre, ugyanis az előterjesztés azt is tartalmazza, hogy kiderült, a beruházás költségei időközben 600 millió forinttal növekedtek.

A költségnövekedés oka egyrészt a díszvilágítás kiépítése, ami 250 millió forintba kerül, másrészt pedig az, hogy a felújítást össze kell hangolni a 4-es metró Fővám téri megállójának építésével.

Ez utóbbi okozza azt is, hogy a híd felújításának befejezése két hónapot csúszik.

A metrómegálló építésének egy szakaszában ugyanis le kell zárni a pesti hídfőt, ezért a felújítási munkálatok során csak Buda felől lehet megközelíteni a munkaterületet.

Több mindent át kell költöztetni a Duna túloldalára, például egy trafóházat is. A módosított tervek szerint 2008 decemberében indulhat meg a villamosforgalom a Szabadság hídon.