eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin

Rendőri vezetők leváltása: "Nincs szó diktatórikus döntésről"

Több megyei rendőrfőkapitányt is leváltottak a rendőrség és határőrség integrációja miatt. A rendőri vezetők között több fiatal is van. Az új vezetőket január elsejei hatállyal nevezik ki.

Tizenhárom megyében lesz új főkapitány a rendőrség és határőrség integrációja miatt - jelentette be az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Takács Albert azt mondta: támogatja az országos rendőrfőkapitány jelöltjeit, ugyanis mindenkivel elbeszélgettek az új típusú feladatokról.

"Nincs szó tehát diktatórikus döntésről, különösen nincs szó arról, hogy a rendőri vezetők között leváltások sorozatára vagy akár tisztogatásra került volna sor. Olyan rendőri vezetőkre van tehát szükség, akik célkitűzéseiket, munkabírásukat és megújulásra való képességeiket tekintve ezt a viszonylag hosszabb folyamatot is vállalni tudják" - indokolt a rendészeti miniszter.

Az új főkapitányok között imsertebb nevek is vannak. Az egykori budapesti rendőrfőkapitány, Kökényesi Antal az országos rendőrfőkapitány bűnügyi főigazgatója lesz.

A jelenlegi főigazgató Szabadfi Árpád visszakerül a Győr-Moson- Sopron megyei Rendőr-főkapitányság élére. A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője Petőfi Attila lesz, aki jelenleg helyettes vezető. A mostani igazgató, Bolcsik Zoltán Veszprém megyébe kerül.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányságon is változás lesz, miután az eddigi vezető, Ignácz István bejelentette nyugdíjba vonulását.

Január elsejétől Ármós Sándor Nógrád megyei rendőrfőkapitány vezeti majd a testületet. Több határőr viszont nyugdíjba vonul.

Az országos rendőrfőkapitány azt mondta: reméli, hogy az érdekházasság nyertesei az állampolgárok lesznek.

"Európa igazából a következő napokban tárja ki kapuit Magyarország előtt. Azt gondolom, hogy a magyar rendőrség munkájának elismerése, hogy Magyarország az unió védőbástyája lesz a schengeni csatlakozást követően. Azt gondolom, hogy a magyar rendőrség a ma rendőrsége, mégis a holnap rendőrsége lesz és az új kihívásokra fog koncentrálni" - mondta Bencze József.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×